MIT campus

More
14 years 8 months ago #1163 by TheElf
Replied by TheElf on topic MIT campus
- Telefonon szóltak, bentr?l, nomeg valaki kedves meglepett egy újságel?fizetéssel... De igyekszem beérni, a Knight Errant meg majd ott megtalál.

Ezúttal marad a szabályos repülés, ám ugye igyekszem mindet meggyorsítani. Igazolványok készenlétben, mert gyorsan kel átjutni a kordonon. Ha nem jön velem senki, akkor amíg a robotpilóta repül rákeresek a "bárnépség"-re a mátrixban.

[roll0]

A keresés gyorsan lefut, a mátrix éppen ezért jó. Hamar kiteszem az adatot a display linkre, és így már tudom majd olvasni befelé menet, leszállás után. Mindenesetre kicsit furcsa, hogy ugyanolyan legendák kerülnek el? már másodszor, így aztán kénytelen vagyok az ügyben gyorsan átküldeni a halott nyomozó aktáját.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 8 months ago #1165 by Nyarlathotep
Replied by Nyarlathotep on topic MIT campus
[Prof. Keisinger nem a belonging kind-ot használta hanem a "bar people"-t a kett?nél itt az eltérés.]

A legendának gyorsan utána nézve igen vegyes dolgokat találsz. Az alapja az, hogy a világban elszórva, de mindenkinek van egy hasonmás, egy kiköpött replikája. Ezekkel ott ahol sokan megfordulnak, tényleg könnyebb összefutni, ugye bárokban, szórakozóhelyeken és persze a legenda másik fele az, hogy ha egy ilyennel összefutsz, akkor ? eltesz téged láb alól. Ennek az a magyarázata, hogy a megnevezett alakmás az csak árnyéka az eredetinek, folyton arra vágyik, hogy az eredetivel egyenérték?, inkább azonos legyen. Egy ilyen elszabadult árnyék aztán szívesen helyet cserél. A legenda szerint pont ezért nincs árnyékuk. Más forrás úgy említi ezeket a modern doppelgängereket, hogy van árnyékuk, de az árnyék az az eredeti. Ugyanez igaz a tükörképükre is. Egyes magyarázó hajlamú fölébredtek szerint nem a világ két oldalán vannak, legalábbis nem úgy ahogy az ember gondolja. Az egyik oldal az asztrál, míg a másik a fizikai sík. Amikor összefutsz eggyel akkor az asztrálból jön el? és csak te látod. A megjelenés meg ahhoz köthet?, hogy mennyi id?t töltött a megfigyeléseddel. A bárokhoz a kapcsolata annyi, hogy az eddigi föltételezett esetek mind szórakozóhelyekhez, ott fölbukkanó újakhoz köthet?k. [Az éjszaka fogatagában persze nem t?nik föl sok minden és ha az ember nem jelenik meg, senki sem fogja keresni, mert bármikor választhatsz másik klubot, bárt, kocsmát.] A másik jellemz? motívum az áldozatok elhasználódása, gyors halála. Ilyenkor az árnyék más után szeg?dik. Ezt egyesek hallható léptekhez is szokták kötni, csak hogy még horrorisztikusabb legyen a whiskey mellé járó kísér?történet.

A kordonon átjutni semmiség, leszállóhelyet találni már annál nehezebb, hisz mind valamilyen intézményi járm?nek van fönntartva, a parkolóház meg megint csak nem jó LZ. Egyszer?en nincsenek fölkészülve erre a furcsa járm?re és nem is merik beengedni ugyanezen okból. Emiatt negyedórányi id?d megy el, mert ugye séta, ellen?rzés, oda vissza, Lone Star és Knight Errant, nameg az újságírókon is át kell jutnod hisz az Inside View kiküldte a maga riportereit ésd a többi aki meg rá volt állítva, követte ahogy illik. Szép a fölbolydulás, amit még az is tetéz, hogy Keisinger professzor, vagy ahogy te jobban ismered Severin próbálja a kezében tartani az egészet, aminek a Lone Star nemigazán örül, eredetileg nem is akarták nagyon beengedni, de így most az is benne van a dologban, hogy mindkét fél próbál információmorzsák után kapkodni. Közben persze az élet is zajlik, tehát a szokásos balesetek és egyebek is rontanak a helyzeten.

-"Ne is tör?dj ezekkel." mondja Severin, amikor végre megtalálod lenn a patológián "Micsoda meglepetés volt egy régi ismer?ssel összefutni. Mármint a doktor úrral itt." mutat Herbertre. "De ez egy másik ügy. A lényeg, hogy ezt a testet valaki annyira régen elvághatta az élet minden formájától, hogy szinte nyoma sincs annak, hogy ez valamikor élt. Semmi. A szív meg, hála kedves doktorunknak, kiderült, hogy nem is az övé. Kár hogy semmiféle komolyabb adat nincs az áldozat DNS kompozíciójáról. Térbeli képet viszont tudok mutatni. Mintha kitépték volna a szívet és egy másikat a helyéretuszkoltak volna. Van vágás is, de belül egy éles, tiszta vágási felület, a légcsövet használták erre az "átültetésre", ezért véres az áldozat szája. Akár m?tét is lehetett, de akkor valaki csak utánozni akarja az eredetit."

Csapat riadó!

More
14 years 8 months ago #1166 by TheElf
Az "intézményi" parkolóhely is használható "hatósági" parkolóhelyként, leszállóhelyként, ahol pedig egy út, parkoló le van zárva, ott ez könnyebben megoldódhat, ha pedig jól tippelek, a nyomozás okán ez megvan.

- Értem. Megmondom ?szintén a pániktól kicsit tartok. És reménykedem, hogy a totemek nem hajlamosak pánikba esni. Mert még az is megtörténhetne, hogy kénytelen lennék több tárgyra is bejárni. Mondjuk Lexi szerint [i:4bz3ff3b]butaság[/i:4bz3ff3b] az, hogy abban bízom, hogy elkerülhetem az egyértelm? mágikus aktivitást. Nagyon sokan [i:4bz3ff3b]mindent [/i:4bz3ff3b]megtennének, hogy közük legyen a mágiához, és tudatosan keltenek háttérzajt, m?ködnek együtt mindenféle szörnyeteggel.

Mondom utalva a még eszemben lév? problémára.

- De térjünk rá az aktuális problémára. Ezek szerint a szív kapcsán nincs semmi használható DNS adat? Semmi? Se a nemét nem tudjuk, se semmilyen marker gént, és a szív adottságai alapján sem tudnak semmit mondani a tulajdonosról az orvosszakért?k? Például, hogy lehet-e az el?z?é. De ugye érdekes egy Knight Errant nyomozó vélt öngyilkossága is, ami hasonló tulajdonságokkal bíró szellemet érint, és ami furcsa módon kapcsolódik a 169 csúcsú kis csillagocskáról szóló történethez. A vágásra meg ugye alkalmas egy tükördarab?

More
14 years 8 months ago #1169 by Nyarlathotep
Nem jól tippelsz, mert nincs lezárás, a St. Mary egy elfoglalt közkórház, ki és bemenet mindig van, a legkomolyabb lezárás az az amit az újságírók ellen húztak közös egyetértésben. Ebben mindegyik hatóság egyetért. [Ha bevisznek egy hullát azért nem zárják le a kórházat, de ha jól sejted a házat ahol a lány élt nehéz volna megközelíteni érvényes rend?rigazolványok nélkül.]

-"Adatunk már van és eddigi sejtésem szerint nem volt az övé. A DNS analízis az egy hét, normálisan összevetni meg még annyi. Szerintem egyébként egy férfi szíve. Egyébként abból tippelem, hogy nem ekkora és nem így néz ki egy orthorexiás lány szíve. Az egyetlen orvosszakért? aki hozzányúlt a holttesthez az Herbert aki bedugta abba a szkennerbe amiben még mindig fekszik. Tehát a legelején jöttél. Inkább korán, mint kés?n, mondjuk. Nekem meg nem kell szkenner, már nem él és ha akarok úgy látok bele, ahogy szeretném és csak azt látom bel?le amit akarok. A nyomozó és eközt inkább másutt lesz az összefüggés ha van. Ezért említettem neked a bárnépséget. ?k köt?dnek a tükrökhöz, bár kicsit gyenge lábakon áll a dolog, de bele lehet látni a kapcsolatot. A vágást még nem tudom mivel ejtették, de vagy lézerrel, vagy hasonlóan éles pengével. Tiszta sebszélek, pontos vágás, enyhe sérülések, gondolom amikor a légcsövön át a helyére tuszkolták a szívet. Most jelenleg itt tartunk, holnapra majd én is többet tudok némi nyomkövetés után. Addig viszont a mészárosok szépen fölszeletelik nekünk ezt a testet és kiderítik, hogy mi okozta a vágást."

Csapat riadó!

More
14 years 8 months ago #1182 by TheElf
- Kiderül, de ugye sok hasonló eset volt, ami fura módon itt kötött ki, a város többi kórházát nem érinti eddig a talált minta. Vajon miért? Ha pedig akár a sajtó, akár a Lone Star felteszi ezt a kérdést, akkor bizony a kórházban [i:302lk7lw]komoly felfordulásra[/i:302lk7lw] kell számítani. És bár a teljes DNS analízisr?l tudom, hogy egy hét... De meg lehet próbálni [i:302lk7lw]kereskedelmi [/i:302lk7lw]DNS scannerrel is ügyködni. Ne feledjük, sok kártyához tartozik DNS alapú azonosítás, ha pedig a szív tulajdonosának [i:302lk7lw]bármi[/i:302lk7lw] ilyen azonosítást támogató szolgáltatáshoz köze van, ilyen a RASZ kártyája, ilyen módon azonosítja egy zár, stb. akkor az adatbázisokban is szerepel, egy ilyen keresés viszont nem tart sokáig. Ahhoz, hogy megtaláljunk egy [i:302lk7lw]áldozatot[/i:302lk7lw] akinek hiányzik a szíve, nem kell teljes törvényszéki bizonyíték. A vizsgálat majd elkészül kés?bb. Egyel?re a könnyen elérhet? profilt is megéri összevetni pár elérhet? adatbázissal.

- Nagyon sok olyan megoldás van ami nem használható bizonyítékként, viszont nem is szabálytalan. Volt már aki azért került nem kis bajba, mert hasonló módon megtaláltuk, ? számolt azzal, mennyi ideje van egy hivatalos DNS vizsgálat befejezésééig, ám a DNS nyomot sikerült a hitelkártyájához kötni, onnan megvolt a hotel számlája... Mivel amikor kiérkeztünk megrémül, menekülni akart, elfutott volna. Hatóság elleni er?szakért, nyomozás akadályozásáért bevittük, [i:302lk7lw]arra volt bizonyíték, [/i:302lk7lw]innen pedig a fogdán várta meg a DNS profilt. Onnan pillanatok alatt rá tudtunk mást is verni. Sokan okosak nagyon, ha olyan jogszabályokat kell tudniuk amivel szerintük következmények nélkül megúszhatnak valamit, de többnyire akad pár meglepetés amire nem készülnek.

- Tudom. Hirtelen, váratlanul és [i:302lk7lw]hatásosan[/i:302lk7lw] lecsapni ritkán szokása a hatóságoknak, f?leg a részvénytársaságként m?köd?knek. Akit a statisztikák [i:302lk7lw]költséghatékony[/i:302lk7lw] javítását kapják feladatul, mert a kedves politikus legalább papíron biztonságot ígért, nem is tehetnek másképp. Nomeg sokan a nyomozókat kutyához, kíváncsi macskához hasonlítják. Az ártatlannak t?n? nyomozó hirtelen csapása viszont inkább [i:302lk7lw]Sáskához[/i:302lk7lw] lenne hasonlatos. Sáskának pedig erre kicsit vegyes a híre, de a tegnapi buliban jót beszélgettünk róla. Ahhoz képest, hogy a házunk által szervezett nyomozótanfolyamot akartam felvetni pár érdekl?d?nek, kicsit máshogy sikerült az este. Igaz, ebben egy film volt a hibás. De a lényeg a lényeg: Ha a szellem számít rá, hogy nyomoznak utána, és ehhez a sajtó sokat tett hozzá, akkor célszer? volna meglepni, az el?tt elkapni, hogy feleszmélne. Ezért is gondolkodtam a két DNS tesztben.

- Mindenesetre szinte biztos, ha a minta és a dolog mágikus jellege [i:302lk7lw]kitudódik[/i:302lk7lw] bárhonnan, akkor komoly pánikra számíthatunk. Azt pedig valaki szándékosan akarja kelteni. Remélem Lexinek van annyi esze, hogy megtalálja a gyanúsítotthoz vezet? nyomot. Az önjelölt névrokonod által ajánlott lapot ma ugyanis megkaptuk, nomeg hozzá el?fizetést is, Azumi nevére. Fura a cikk ajánlás. Nem hiszem, hogy könny? lenne lenyomozni, ellenben az újságot ma egy állat hozta ki, és ottfelejtette a fele vacsoráját is. A nyálban DNS minta van, ami alapján ha jól tudom egy mágus meg tudja találni. Ha az állat megtalálható, megtalálható a gazdája is.

More
14 years 8 months ago #1184 by Nyarlathotep
-"El?ször is egy jótanács. Most Sáska vagy nem, ha észnél vagy nem emlegeted. Ha ezt megszell?ztette a sajtó, akkor egy b?nbak kell és a legjobb erre a rovarszellem. Ha kitör a pánik akkor úgy jó ha a Sáskád megmenteni jön csak, addig szó sincs róla. Másodszor: látszik, hogy te vagy itt a zsaru. Én maximum tudós vagyok, de ez a DNS dolog ez szép húzás. Az eddig bejelentett dolgokat már végignéztem, de eddig SENKINEK nem hiányzott a szíve. Ezzel a sorozattal kapcsolatban mindenkinek megvan, bár van egy elég rossz sejtésem ezzel kapcsolatban. Szerintem John Davisben sem az övé lesz, mint ahogy valahol találni fogunk egy szívet egy idegen testben, méghozzá ezt a szívet. Csak tudnám, hogy miért cserélnek ezek folyton helyet... Azon sem csodálkoznék, ha az Aztechnology volna benne. Azok szeretik ezeket a szíves dolgokat."

-"Err?l a macskás dologról remélem egy kicsit többet is tudsz mondani. Szívesen visszakövetem a minta alapján. Bár egy macska sámánról tudok, elég híres. Már csak arra vagyok kíváncsi hogy tényleg ? volt-e vagy a gyanút tereli valaki. Nincs kedved körülnézni az Inside Viewnál?"

Csapat riadó!

Time to create page: 0.244 seconds

Útvonal

Aktuális gondolatok

Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?

Bejelentkezés

Kereső

Cookie kezelés

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.